Salie

Positieve energie door huisreiniging

De laatste tijd heb ik veel huisreinigingen mogen doen. Echt dankbaar werk en ik vind het daarmee ook super leuk om te doen. En juist ook nu, als start van een nieuw jaar, kan het fijn zijn om een ‘frisse wind’ door het huis te laten gaan.

Elke ruimte neemt namelijk energie op. Energie van mensen die in de ruimte zijn geweest, gedachtes en gesprekken die daar zijn gevoerd, ruzies of juist de plezier die daar is gemaakt. Dit alles laat energie achter. Deze energie die achterblijft noemen we ‘restenergie’. Deze energie kan positief zijn, maar ook donker en zwaar. Het is dus beslist mogelijk dat een huis negatieve(re) energie bevat.

Een wetmatig gegeven is, dat energie gelijke energie aantrekt. Als jij, of één van je gezinsleden erg somber is, veel negatieve gedachtes heeft of bijvoorbeeld een verslaving heeft, dan kan dit wel eens de oorzaak zijn van die zware energie in huis. Een andere oorzaak van negatieve energie in huis is wanneer je (te lang) in oude situaties uit je verleden blijft ‘hangen’. Deze negatieve energie blijft dan ook in huis hangen, stapelt zich op en trekt meer soortgelijke energie aan. Een vicieuze cirkel. Zonder dat je het door hebt kun je door deze zware energieën je somber, lusteloos, angstig of boos gaan voelen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze donkere energieën te verdrijven.

Ik werk heel graag met gedroogde witte salie, dat ik aansteek in een Abalone schelp. De geur en de walm van de salie, trilt als het ware de zwaardere energie los. Ook belangrijk dus om in die ruimte waar er gereinigd wordt, ramen en deuren open te zetten. Niet alleen vanwege de soms pittige geur van de salie 😊 maar ook om dat wat losgemaakt wordt in energie, gelijk naar buiten te laten gaan.

Hoe ga ik te werk?
Meestal hebben we van te voren al contact. Vervolgens kom ik op een afgesproken dag en tijdstip langs met mijn materialen. Met positieve intenties loop ik door het huis om te zien en te voelen welke ruimtes mijn aandacht hebben. Omdat ik hoogsensitief ben (en heldervoelend) voel ik snel waar er minder prettige energie hangt in een ruimte.

Vervolgens steek ik de salie aan en loop ik met aandacht door de ruimtes. Ik begeleid de ‘salie walm’ langs deurposten, (raam-) kozijnen en vooral in de hoeken. Je kunt je nl voorstellen, dat er eerder energie blijft hangen in een hoek dan langs een vlakke wand (denk maar aan spinnenwebben). Daarna gebruik nog mijn mini klankschaaltjes (tingsha’s) om met de laatste hoge trillingen het huis te bevrijden van zwaardere energie.

Meestal ben ik een uur tot anderhalf uur bezig. En natuurlijk houden we na die tijd contact om te kijken of de veranderingen blijvend zijn.

Dankbaar voor dit werk en de positieve reacties die ik soms al in het moment krijg. ’t Voelt vaak rustiger, minder zwaar, lichter en ruimer! Of de kinderen slapen beter in hun eigen kamer, worden niet meer angstig wakker, hebben geen nachtlampje meer nodig, etc.

Een huisreiniging is echt een kadootje voor de bewoners en hun huis. Dáár doe ik het voor!

Hart groet, Lara