Breng jezelf in balans met Reiki

Boek een behandeling of volg een cursus

Breng jezelf in balans met Reiki

Boek een behandeling of volg een cursus

Reiki

Het woord Rei komt uit het Japans en betekent: heilig, universeel, spiritueel bewustzijn. Sommige mensen noemen dit ook wel (bewustzijn van) God, Allah of de Bron. Het woord Ki betekent: levenskracht, vitale kracht die levende wezens bezield en levensenergie. Reiki of levenskracht is er altijd al geweest; het zit dus in alles om ons heen, bomen, dieren, planten & is dus niet uitgevonden door Usui. Usui werd zich er echter bewust van, gaf er een naam, handen en voeten aan middels zijn cursussen en healingmethode.

Welke cursussen zijn er?

De cursussen zoals ik deze geef, volgens de Usui System of Natural Healing, kent 3 graden. Klik op de betreffende link en je wordt doorverwezen naar de betreffende cursus:
Reiki 1 cursus,
Reiki 2 cursus
Reiki 3 cursus

Opfriscursus

Heb je een tijd(je) geleden eens een Reiki 1 cursus gevolgd, of meerdere, en heb je het gevoel dat de kennis wat is weggezakt? Volg dan nu een opfriscursus.

Online training

Nee, ik geef de Reiki cursussen niet online, ik houd veel te veel van het live contact om de basis van Reiki goed aan te laten sluiten bij jou!

Wel geef ik de Japanse Reiki technieken online. Deze zijn aanvullend als je in ieder geval de Reiki 1 cursus hebt gevolgd. Online dus te volgen vanuit je eigen huis, op je eigen tempo: de basistraining "Japanse Reikitechnieken" met diverse theorie en beeldmateriaal.

Zelfhelend vermogen

Met Reiki geef je die universele energie door via handoplegging en het activeert het zelfhelend vermogen van de ontvanger. Zelfhelend vermogen heeft echt iedereen. Als je een snee in je vinger, of een brandwondje hebt, geneest dat vanzelf. De Reiki versnelt eigenlijk dat (zelfhelend) proces. De helende energie, de Reiki, stroomt door jou heen naar de ontvanger. Hierdoor word je dus na het geven van Reiki ook niet moe, maar kun je er juist meer energie van krijgen.

Reiki consult

Ben je eerst nieuwsgierig wat Reiki voor jou mag doen? Boek dan nu je Reiki consult! Reiki is een vorm van complementaire zorg. Het kan dus aanvullend worden gebruikt naast reguliere zorg (het is geen vervanging; raadpleeg bij klachten ook altijd een arts of specialist). Het kan helpen om lichamelijk, emotioneel, mentaal en energetisch meer balans te ervaren. De Reiki energie kan ondersteunen om emoties of trauma’s te helen, verslavingen te doorbreken, inzicht te krijgen in het doel van je leven en om je bewustzijn te vergroten. Daarnaast kan het je in hectische of stressvollere periodes een moment van rust en "me-time" geven.

"Geluk is geen plaats, maar een richting"

Aanbod Reiki cursussen

Reiki 1

Open jouw energiekanaal

Lees verder

Reiki 1

Leer jezelf af te stemmen op de Reiki energie

Reiki 1

Reiki 2

Bekrachtiging van de Reiki energie 

Lees verder

Reiki 2

Zet symbolen in ter bekrachtiging van de energie

Reiki 2

Reiki 3

Klaar voor jouw Meesterschap?

Lees verder

Reiki 3

Pas het Mastersymbool toe in je dagelijkse leven

Reiki 3

Reiki consult

Uit je hoofd, weer contact met je lijf

Lees verder

Reiki consult

D.m.v. een Reiki sessie

Reiki consult

Aanbod Reiki cursussen

Reiki 1

Open jouw energiekanaal

 

Lees verder

Reiki 1

Leer vooral jezelf afstemmen op de Reiki energie

 

Naar Reiki 1

Reiki 2

Bekrachtiging Reiki energie

Lees verder

Reiki 2

Zet symbolen in ter bekrachtiging van de energie

Naar Reiki 2

Reiki 3

Klaar voor jouw Meesterschap?

 

Lees verder

Reiki 3

Werk met het Mastersymbool in je dagelijkse leven

 

Naar Reiki 3

Reiki consult

Uit je hoofd, contact met je lijf

Lees verder

Reiki consult

Ontvang de universele energie d.m.v. een behandeling

Naar Reiki consult
zelfzorg

Is die energie dan nieuw? En hoe zit het dan?

Ieder mens staat in verbinding met die universele energie. Als je kijkt bij baby’s, zie je nog dat zij heel erg in verbinding staan met die puurheid, die liefde, die energie. Je zou het kunnen vergelijken met een lamp, zonder lampenkap. Het licht schijnt heel helder en er zijn nog geen (energetische) blokkades, patronen en overlevingsmechanismen. Naarmate je ouder wordt ontwikkel je deze steeds meer om je te beschermen tegen pijn. Mensen noemen het ook wel eens muurtjes. Als we het metafoor erbij halen zou je kunnen zeggen dat je steeds meer lampenkapjes om het lampje heen opbouwt en daardoor schijnt er steeds minder licht naar buiten. Je kan jezelf steeds meer kwijt raken, je gaat bijvoorbeeld steeds meer mee met verwachtingen die anderen van je hebben, zit steeds meer in je hoofd (het 'overdenken'), volgt minder je hart en als je dit in ernstige mate doorvoert dan zie je bijvoorbeeld een burn-out of overspannenheid, of heftige vermoeidheid ontstaan.

Wat is Reiki

Is die energie dan nieuw? En hoe zit het dan?

Ieder mens staat in verbinding met die universele energie. Als je kijkt bij baby’s, zie je nog dat zij heel erg in verbinding staan met die puurheid, die liefde, die energie. Je zou het kunnen vergelijken met een lamp, zonder lampenkap. Het licht schijnt heel helder, en er zijn nog geen (energie) blokkades en patronen en overlevingsmechanismen. Naarmate je ouder wordt ontwikkel je steeds meer overlevingsmechanismen, patronen e.d. om je te beschermen tegen pijn. Mensen noemen het ook wel eens muurtjes. Als we het metafoor erbij halen zou je kunnen zeggen dat je steeds meer lampenkapjes om het lampje heen opbouwt, en daardoor schijnt er steeds minder licht naar buiten. Je kan jezelf steeds meer kwijt raken, je gaat bijvoorbeeld steeds meer mee met verwachtingen die anderen van je hebben, gaat steeds meer in je hoofd, volgt minder je hart en als je dit in ernstige mate doorvoert dan zie je bijvoorbeeld een burnout of overspannenheid ontstaan.

Waarvoor dient een Reiki cursus?

Het volgen van een Reiki cursus geeft je handvatten hoe jij jezelf of een ander persoon/dier de helende energie kunt geven om de balans te herstellen waar er disbalans is. Vanuit vertrouwen, een goede verbinding met de aarde en de afstemming op de universele levensenergie!

De Usui System of Natural Healing is opgebouwd in 3 levels/graden. Reiki 1, Reiki 2 en de Reiki 3 cursus (ook wel de Reiki Master genoemd, bestaand uit Reiki 3A en Reiki 3B).

Zet je energiekanaal open met Reiki 1

Bij de Reiki 1 cursus krijg je 4 afstemmingen. Er wordt ook wel gesproken over 'inwijdingen', dit klinkt altijd voor mensen een beetje spannend. Het is eigenlijk niets anders dan je universele energiekanaal verder te openen (je kruinchakra) en je systeem helemaal te laten doorstromen met energie (per afstemming duurt dit ca. 4/5 minuten). Je zou het kunnen vergelijken met een kraan. Als je heel lang een kraan niet gebruikt, dan kan het even duren voordat er water uitkomt en soms komt er, door verkalking e.d., bruin water uit de kraan. Je gaat dan ook vervolgens het hele leidingstelsel reinigen zodat er schoon en helder water uitkomt. Dit kun je ook zo vergelijken met de inwijding, we zetten je energiekanaal (je waterkraan) weer open en vervolgens wordt je systeem flink gereinigd, waardoor energieblokkades, patronen en pijnen die op dat moment mogen worden losgelaten, ook daadwerkelijk worden losgelaten.

Bekrachtig jouw energie en diepste kern

Bij de Reiki 1 cursus ga je vooral nog op fysiek (lichamelijk) niveau behandelen. Bij de Reiki 2 cursus krijg je 1 afstemming en ga je nog meer de diepte in en wordt de energie vele malen sterker. Tevens leer je 3 symbolen die aanvullend werken tijdens het geven van een behandeling & leer je ook op afstand energie te sturen.

Bij de Reiki 3 cursus oftewel je Reiki Master, ga je echt op het diepste niveau behandelen en wordt ook nu de energie verder bekrachtigd. Je leven staat echt in het teken van leven vanuit je kern. Volledig vanuit je kracht, liefde en licht(er) leven. Gelukkig vanuit het idee dat je weet dat je je emoties, gedachten en lichaam niet bent, maar hebt. Een 'lichter leven' leven.